Er zijn twee specifieke vormen van surrogaat partner begeleiding: intimiteitscoaching en sekscoaching.

Intimiteitscoaching

Intimiteitscoaching is bedoeld voor mensen die beter willen leren omgaan met intimiteit, liefdevolle aanraking en gevoelens in hun leven.

Voor intimiteitscoaching komen nogal eens mensen die geen intieme relaties met anderen durven aan te gaan. Deze mensen zijn daardoor bijzonder onervaren in liefdevol aanraken en aangeraakt worden, zowel letterlijk als figuurlijk.

Het feit dat ze onervaren zijn maakt dat ze alleen maar meer in hun schulp kruipen en helemaal niet durven. Deze vorm van begeleiding helpt hen hun schroom voor intimiteit en liefdevolle aanrakingen te overwinnen.

Sekscoaching

Sekscoaching is een vorm van begeleiding, waarin speelse, natuurlijke en gezonde seksualiteit bewust gemaakt wordt, tot uitdrukking gebracht en zo nodig wordt geperfectioneerd.

Je seksuele energie is een vorm van vitale levensenergie die je doet sprankelen. Het gaat hier over meer dan lustvolle seks. Het gaat naast seks om verbinding, liefde en intimiteit.

Bij sekscoaching wordt gewerkt aan zelfwaardering, seksuele intimiteit, kennis over seksualiteit en seksuele relaties, seksuele technieken, seksuele anatomie en het overwinnen van seksuele taboes en blokkades.