Wat houdt transpersoonlijke liefdesfilosofie in? Wij zijn in ons diepste wezen bestemd zijn om de held of heldin van een eeuwig liefdesverhaal te zijn. Ieder mens zou moeten kunnen geloven dat anderen hem of haar liefhebben en dat hij/zij hun liefde waard is.

Wanneer we geboren worden en de onvoorwaardelijke liefde van onze  moeder en vader  ervaren, hebben we daarin nog het volste vertrouwen, totdat we allerlei ervaringen opdoen die dat vertrouwen ondermijnen. We zijn als volwassen mens eerder geneigd onze mindere kanten en gebreken te benadrukken, waardoor we menen dat we liefde niet ten volle waard zijn en anderen daarom niet ten volle van ons kunnen houden.

De knagende behoefte die het gevolg is van een gebrek aan liefde kan pas werkelijk bevredigd worden als we opnieuw leren lief te hebben en liefde te aanvaarden. Dit is onze zielsbestemming. Ieder mens heeft de mogelijkheid te ontdekken dat liefde een kracht is, even reëel als de zwaartekracht! Liefde is een natuurlijke toestand.

Een romantisch liefdesavontuur kent verschillende fasen: aantrekking, verliefdheid, verkering, intimiteit en verbinding, de liefde bedrijven. Al deze fasen kunt u leren kennen en onderzoeken.

Door een surrogaat partner traject te volgen, wordt u op weg geholpen de ware (zelf)liefde te vinden. U verkent binnen het traject diverse stadia: de eerste ontmoeting, romantische verliefdheid tot zelfs seksuele extase.

De weg naar waarachtige liefde en relatiegeluk rekent af met een alom tegenwoordig misverstand dat bij veel mensen leeft: dat er ergens iemand te vinden moet zijn die ons iets bieden of geven kan dat we zelf nog niet hebben.

Als je werkelijke liefde vindt, vind je jezelf! Een partner kan daarbij helpen, maar kan het niet voor je doen. Wanneer je de weg van waarachtige liefde gaat, volg je de weg van je ziel, dat is je uiteindelijke bestemming.